Dask Poliçemi Nasıl Sorgularım ?


Kısaca DASK olarak bilinen zorunlu deprem sigortası, evinin ve ailesinin geleceğini düşünen herkesin vakit kaybetmeden yaptırması gereken zorunlu bir sigortadır. DASK poliçesi sahibi olabilmek için konut ve kimlik bilgilerinin beyan edilmesi yeterlidir. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar.

DASK Prim Hesaplama İçin İpuçları
Zorunlu deprem sigortası poliçeleri yıllık olarak düzenlenir. Prim miktarları da konutun bulunduğu bölgenin deprem riski derecesine ve konutun yapı tarzına, yüz ölçümüne göre belirlenir. Deprem sigortasının prim tutarları tüm vatandaşların karşılayabileceği seviyede tutulmaya çalışılır ve ayrıca sigortalıya yenileme indirimi, bina indirimi gibi çeşitli indirimler uygulanır.
Poliçe prim ve bedeli hesaplama işlemleri Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) web sayfası üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.https://www.dask.gov.tr/e-services/portal/calculatePremium sayfasına girdiğinizde konuta ilişkin bilgiler çerçevesinde ödemeniz gereken prim miktarını görmeniz mümkündür.
 
DASK Poliçe Sorgulama Hangi Kanallar Üzerinden Yapılabilir?
DASK poliçe sorgulama Doğal Afet Sigortaları kurumunun https://www.dask.gov.tr/e-services/portal/searchPolicy sayfası üzerinden gerçekleştirilebilir.

Bunun yanı sıra, e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden de poliçe sorgulama yapılabilmektedir.

DASK Avantajları Nelerdir?
Sigortalı, deprem kaynaklı hasarları için hasar başvurusu yaptığında DASK hasar tespit görevlisi konutu ziyaret ederek, hasarın en kısa sürede tespit ve tazmin edilmesini sağlar. Tazminat tutarı DASK tarafından en kısa sürede tapuda adı geçen hak sahibinin banka hesabına gönderilmektedir. Zorunlu deprem sigortası zararların hemen karşılanması ve deprem sonrası hızlı toparlanmayı sağlaması açısından son derece önemli bir sigortadır.Konutunuz deprem nedeniyle hasar gördüğünde ALO DASK 125’i aramanız yeterli olmaktadır.


06/05/2020     866